12 Septembra, 2017

Program „Umjetnička rezidencija 2018“, Beč i Salzburg (Austrija)

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta je posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavljena informacija u vezi s pozivom za apliciranje na „Artist-in-Residence-Programme 2018“.

„Umjetnička rezidencija 2018“ je program za vizuelne umjetnike, fotografe, pisce, književne prevodioce, kompozitore i nastavnike kulture.

Program „Umjetnička rezidencija“ za 2018. godinu je lociran u Beču i Salzburgu, a organizira ga Ured austrijskog kancelara u saradnji sa organizacijom KulturKontakt Austrija i Ministarstvom obrazovanja, umjetnosti i kulture.

Cilj Programa je da učesnici ostvare svoj individualni umjetnički projekt, da se upoznaju sa austrijskom umjetničkom scenom te da učvrste saradnju u oblasti kulture sa ostalim učesnicima.

Za učešće u ovom programu stručni žiri će odabrati pedeset aplikanata.

Dužina trajanja boravka u Austriji ovisi o umjetničkoj disciplini i u rasponu je od jednog do tri mjeseca.

Aplikanti ne smiju biti državljani Austrije niti imati mjesto stalnog boravka u Austriji, moraju odlično vladati engleskim ili njemačkim jezikom i ne smiju biti stariji od 40 godina.

Sve troškove, osim troškova prevoza do odredišta i nazad te pribavljanja vize, snosi organizator.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. 9. 2017. godine.

Aplikacije se podnose putem online platforme: http://www.artists-in-residence-austria.at/

Kontakt osoba za dodatne informacije je gđa Charlotte Sucher, e-mail adresa: application@artists-in-residence-austria.at