5 Augusta, 2020

Prijava za Europsku sedmicu sporta

logo europska komisija15965381271364202948251534138962

 

Poziv za sudjelovanje na Europskom tjednu sporta pod sloganom #BeActive 2020

        Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti građana. U obilježavanju Europskog tjedna sporta, zajedno sa zemljama okruženja, treću godinu zaredom sudjeluje i Bosna i Hercegovina kao članica Zapadnog  Balkana. Tjedan se održava svake godine od 23. do 30. rujna u cijeloj Europi i predstavlja jednu od najvećih sportskih incijativa u svijetu. Ovom prilikom vas pozivamo da dobrovoljno učestvujete i date svoj doprinos u obilježavanju Europskog tjedna sporta pod sloganom #Beactive. Na taj način promoviramo sport i njegovu ulogu u očuvanju zdravlja, koja je naročito došla do izražaja kada je veći dio stanovništva bio prisiljen biti u kućnoj izolaciji sa ograničenim vanjskim aktivnostima. U tom trenutku je pokrenuta #BeActiveathome kampanja, koja prati ovogodišnji Europski tjedan sporta, kao pokretač za očuvanje tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Prilikom obilježavanja Europskog tjedna sporta u Federaciji BiH, pozivamo sportske klubove i organizacije, općine i gradove, tvrtke s područja Federacije BiH kao i pojedince i javne osobe da se pridruže manifestaciji, te da svojim učešćem potaknu na aktivnost i primjerom ukažu na važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju svog zdravlja. Poželjno je da broj sudionika ne bude veći od 50, a uslučaju povećanja  broja sudionika aktivnosti će se podijeliti na više dana u tjednu za vrijeme trajanja manifestacije od 23. do 30. rujna 2020. godine. Za sudjelovanje u kampanji #BeActiveathome potrebno je poslati video zapise svog viđenja i ideje kako se može rekreirati i pripremati za sportska natjecanja u kućnom ozračju kao i na otvorenom. Sve koji žele dobrovoljno sudjelovati pozivamo da pošalju projekat koji sadrži viziju i ciljeve sportskog događaja (radionice, seminari o zdravom načinu života, aktivnosti na otvorenom, na radnom mjestu, i sl.), a sportske klubove da ustupe na jedan dan građanima svoje usluge. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijave koja se nalazi na našoj službenoj stranici.

Rok za dostavu prijava je 18. 8. 2020.godine, a prijave možete slati na adresu: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Obala Maka Dizdara br. 2, Sarajevo sa naznakom „Za prijavu na Europski tjedan sporta“ ili na e-mail: alma.kurtalic@fmks.gov.ba.

Pozivamo Vas da nam se priključite, pokrenete se, postanete aktivni i sudjelujete u sportskim aktivnostima kroz događaje u sklopu Europskog tjedna sporta 2020. godine!

 

 

Poziv za sudjelovanje na Europskom tjednu sporta pod sloganom #BeActive 2021

Ove godine vrši se i prijava  za manifestaciju Europski tjedan sporta čije je održavanje planirano u idućoj godini  pod sloganom #BeActive 2021.

Zahvaljujući dosadašnjim postignućima u obilježavanju Europskog tjedna sporta, nastavljamo s  još boljim projektima  kojima ćemo dati svoj doprinos obilježavanju jedne od najznačajnijih sportskih manifestacija u svijetu, te vas pozivamo da svojim sudjelovanjem doprinesete promoviranju sporta i sportskih aktivnosti u očuvanju zdravlja. 

Želite li biti dio Projekta, na pravom ste mjestu! Na našoj službenoj web stranici dostupna je  Prijava za sudjelovanje na Europskom tjednu sporta.

Rok za dostavu prijava je 18. 8. 2020.godine, a prijave možete slati na adresu: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Obala Maka Dizdara br. 2, Sarajevo sa naznakom „za prijavu na Europski  tjedan sporta“ ili na e-mail: alma.kurtalic@fmks.gov.ba

FEDERALNO MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA

 

Prijava: preuzimanje