21 Maja, 2015

Poziv za dostavu nominacija za UNESCO – UNAM Jaime Torres Bodet nagradu za društvene i humanističke nauke i umjetnost za 2015. godinu

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa objavljenim pozivom za dostavu nominacija za UNESCO – UNAM Jaime Torres Bodet nagradu za društvene i humanističke nauke i umjetnost za 2015. godinu.

Nagradu u potpunosti sponzorira Autonomni univerzitet Meksika (UNAM) i biće dodijeljena po prvi put u 2015. godini.

Nagrada je namijenjena pojedincima, grupama ljudi ili međunarodnim institucijama koji su napravili značajan doprinos razvoju znanja i društva kroz umjetnost, podučavanje i istraživanje u društvenim i humanističkim naukama.

Popunjen nominacioni obrazac s pratećom dokumentacijom je potrebno dostaviti na engleskom jeziku Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESCO-m, uz prevod na jedan od službenih jezika u upotrebi u BiH, najkasnije do 01.6.2015. godine.

Kompletna informacija o uvjetima i načinu prijave dostupna je na sljedećem linku: http://unescobih.mcp.gov.ba/konkursi/?id=14652