23 Aprila, 2014

Povodom Dana djeteta učenik Ilhan Avci „preuzeo“ mjesto ministra Salmira Kaplana

{loadposition like}

Povodom Dana djeteta učenik Ilhan Avci „preuzeo“ mjesto ministra Salmira Kaplana.

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, povodom Dana djece, primio učenike OŠ Vrhbosna iz Sarajeva.

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, povodom 23. aprila koji se u nekoliko zemalja obilježava kao Dan djeteta, primio je učenike Osnovne škole “Vrhbosna” iz Sarajeva.

Kaplan je tim povodom svoju ministarsku poziciju simbolično prepustio jedanaestogodišnjem Ilhanu Avciju, te njegovom školskom drugu Amiru Bajraktareviću, koji je danas bio u ulozi zamjenika ministra.

Avci i Bajraktarević inače su učenici koji pohađaju turski jezik u okviru projekta Turskog kulturnog centra Yunus Emre.

Avci je kazao kako se povodom obilježavanja Dana djeteta želi, bar kratko, naći u ulozi ministra. Na pitanje ministra Kaplana čemu bi posvetio posebnu pažnju i šta bi nastojao uraditi kao ministar, dječak je kazao da bi zajedno sa svojim kolegom djelovao na poboljšanju cjelokupnog stanja u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je „preuzeo“ ulogu ministra kulture i sporta, naglasio je kako bi rado gradio stadione.

S druge strane, Amir Bajraktarević, koji je danas bio u ulozi zamjenika ministra, rekao je: “Mi želimo da naša zemlja napreduje, da idemo naprijed, a ne nazad”.

Ministar Kaplan je nakon susreta uručio i poklone učenicima Osnovne škole “Vrhbosna”, poručivši im da marljivo uče, završe fakultet i budu korisni svojoj zemlji.