3 Jula, 2014

Potpisan Ugovor o sufinansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

{loadposition like}

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, potpisao je Ugovor o sufinansiranju sa generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH, Harunom Mahmutovićem i predsjednikom Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, Dinom Konakovićem.

Naime, u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 200.000 KM za sportske saveze na nivou Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, koja će biti realizirana iz Transfera za sport od Značaja za Federaciju BiH.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ove godine će dobiti sredstva za realizaciju tri takmičenja. 40.000 KM će biti izdvojeno za učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine, dok će učešće ženske košarkaške reprezentacije (U20) na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj, biti potpomognuto sa 10.000 KM.

“Košarkaški savez BiH će ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva B divizije za košarkaše do 20 godina koje će biti organizirano u Sarajevu, te je za ovo takmičenje izdvojeno 20.000 KM. „Košarkaški savez BiH posljednjih godina ostvaruje fantastične rezultate.Dobro znamo koliko je napredovala A selekcija čije smo rezultate pratili na dva posljednja prvenstva Evrope u Litvaniji i Sloveniji.Mlađe selekcije U16 i U18 su u A diviziji, a selekcija U20 se ove godine na domaćem terenu bori za ulazak u A diviziju.Sve ovo pokazuje s kolikom predanošću ljudi u Košarkaškom savezu BiH rade svoj posao.Čin potpisivanja Ugovora o sufinansiranju najmanje je što možemo učiniti kako bismo podržali rad tog kolektiva“, istakao je ovom prilikom ministar Salmir Kaplan.