10 Jula, 2014

Potpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine

{loadposition like}

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je potpisan Ugovor o finansiranju između Federalnog ministarstva kulture i sporta i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ugovor su potpisali federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

Ministartvo kulture i sporta FBiH ove godine je izdvojilo 40.000 KM za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te pripreme rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

„Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je historijski uspjeh izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo. Sredstva izdvojena za njihove pripreme najmanje je što Federalno ministarstvo kulture i sporta u ovom trenutku može učiniti za ovu momčad i Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Savladavši petu svjetsku silu Island u drugoj utakmici baraža, učinili su ponosnim sve Bosance i Hercegovce. Nadamo se da će i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvojiti sredstva da se ovi momci što kvalitetnije pripreme za važan ispit koji ih očekuje naredne godine, na svjetskoj rukometnoj smotri“, istakao je ovom prilikom ministar Salmir Kaplan.