13 Marta, 2019

Olimpija u Dionu – Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade, Pijerija (Grčka)

fmksFederalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ”Olimpija u Dionu”.

 

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, dostavljena je informacija Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini u vezi s Međunarodnim susretom antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ”Olimpija u Dionu”.

Direkcija za srednjoškolsko obrazovanje svake godine od 15. do 30. 09. u antičkom teatru Dion u Pijeriji (Grčka) organizira manifestaciju Međunarodni susret antičke drame, muzike i sporta za mlade pod nazivom ”Olimpija u Dionu”. Ova manifestacija predstavlja oživljavanje antičkih takmičenja u pozorištu, u muzici i u sportu koja se izvode u tom prostoru. Susreti traju devet dana, a svaki je dan posvećen jednoj od devet muza zaštitnica iz antičke grčke mitologije.

Navedeni susreti nisu takmičarskog karaktera, već edukativnog, a učešće mogu prijaviti đaci i studenti. Pravo učešća imaju škole, univerziteti i neformalne grupe. Rok za dostavu prijava je do 15. 03. 2019. godine.

Detaljne informacije o Međunarodnom susretu antičke drame, muzike i sporta za mlade i prijavni formular dostupne su na e-mail adresi: politistika@dide.pie.sch.gr i internet stranici: http://dide.pie.sch.gr/politistika/index.php/en