8 Decembra, 2021

Ministrica Zora Dujmović ugostila svjetsku vicešampionku u kik boksu Jasminu Merdić i trenera Elvedina Dubravca

0812 prijem FOTO 1Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, ugostila je danas svjetsku vicešampionku u seniorskom kik boksu, Jasminu Merdić, te njenog trenera Elvedina Dubravca, nakon izvrsnog plasmana ostvarenog na Seniorskom kik boks prvenstvu koje je u oktobru organizirano u Italiji, u okviru Svjetske federacije WAKO.

Jasmina Merdić, inače članica Kluba borilačkih sportova „Titanium“, do sada je osvojila preko 200 medalja od kojih je 6 uspjela izboriti na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Ministrica Dujmović uputila je ovom prilikom iskrene čestitke Jasmini Merdić i njenom timu, za izvrstan plasmanu ostvaren u Italiji izrazivši zahvalnost za brojne ranije uspjehe kojim je Bosna i Hercegovina na međunarodnom planu prezentirana u najboljem mogućem svjetlu.

Uz želje za još većim uspjesima u narednom periodu, ministrica je obećala da će Federalno ministarstvo kulture i sporta i u budućnosti, u skladu sa mogućnostima, pružati potporu razvoju borilačkih sportova te sporta uopće.

 

0812 Prijem FOTO 2