25 Maja, 2022

Ministrica Zora Dujmović sastala se s predstavnicima Bokserskog kluba „Mostar“

FOTO 2505 2022 1Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, sastala se danas sa predstavnicima Bokserkog kluba „Mostar“, podpredsjednikom kluba Zijom Demirovićem, bokserima Amninom Omerikom i Alanom Muštović te trenerom Hamidom Šemićem.

Ministrica Dujmović je iskazala zadovoljstvo današnjom posjetom predstavnika kluba koji je u dugogodišnjoj historiji ostvario brojne, uspješne rezultate te proglašavan i najboljim sportskim kolektivom Grada Mostara.

Ovom prilikom ministrica je uputila čestitku i članu kluba, Juraju Soldi, na osvojenoj prvoj pobjedi za Bosni i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u Armeniji.

Predstavnici mostarskog bokserskog kluba izrazili su zahvalnost Federalnom ministarstvu kulture i sporta i ministrici Dujmović na prilici da prezentiraju svoje rezultate i buduće planove te dosadašnjoj, značajnoj finansijskoj potpori, zahvaljujući kojoj su uspjeli opstati u turbulentnom periodu. Povjerenje su zapaženim sportskim uspjesima na najbolji mogući način i opravdali, a ovom prilikom su  istakli da je fokus kluba na mladim bokserima, te da je adekvatna infrastruktura najbolji preduvjet za uspješan trenažni proces.

Podsjetivši da je Javni poziv Federalnog ministarstva kulture i sporta za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu otvoren do 3. juna 2022. godine, ministrica je istakla kako su znatno uvećana finansijska izdvajanja za sport u ovoj godini, što posebno raduje sve ljubitelje sporta.

Naglasivši da je pravičan odnos Ministarstva prema svim sportistima ono na čemu insistira, poželjela je predstavnicima kluba mnogo uspjeha i sportskih pobjeda u budućem radu.

 FOTO 2505 2022 1