19 Novembra, 2015

Ministrica Zora Dujmović potpisala Ugovor o financiranju sa Almom Gačanin, predstavnicom Udruženja za savremenu umjetnost Nazor

{loadposition like}

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, je dana 18.11.2015. godine potpisala Ugovor o financiranju sa predsjednicom Upravnog odbora Udruženja za savremenu umjetnost Nazor, Almom Gačanin.

Sredstva u iznosu od 7.000,00 KM bit će iskorištena u svrhu sufinanciranja učešća mladih bh. umjetnika u projektu „Bijenale mladih Europe i Mediterana, Mediterranea 17“.

Federalno ministarstvo kulture i sporta su sa Almom Gačanin posjetili i mladi umjetnici Merima Ivković i Muhamed Latić, predstavnici Bosne i Hercegovine na Bijenalu u Milanu.

Ministrica Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta nastaviti pružati potporu mladim umjetnicima, naročito onima koji svojim djelovanjem na najbolji način prezentiraju Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj razini.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu u Transferu za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta.