16 Decembra, 2019

MINISTRICA ZORA DUJMOVIĆ OTVORILA IZLOŽBU NA BUŠKOM JEZERU

Slika za objavuU subotu, 14.XII. o.g., ministrica Zora Dujmović otvorila je izložbu pod nazivom „Nematerijalne kulturne baštine božićnog vremena kod Hrvata u BiH“, koju je organizirala udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH „Stećak“. Izložba j epostavljena uz financijsku pomoć FMKS.

Pri otvaranju izložbe u pozdravnom govoru ministrica Dujmović je između ostaloga, kazala kako vrijedni kulturni entuzijasti uspješno izvlače iz skladišta naše najveće vrijednosti i tako nas podsjećaju na bogatu kulturnu prošlost kao i sadašnjost, prezentiraju bogatstvo, raznolikost i značaj naše kulturne baštine.

 

Na otvaranju izložbe u svečarskom ozračju, uz nemali broj posjetitelja i gostiju, nastupio je KUD „Ravnica“ iz Oštre Luke i Boka iz okolice Orašja.

U sklopu ovog kulturnog događaja promovirana je knjiga „Topografije svetoga na području Buškog Blata“, autora Marijane Belaj, Zvonka Martića i Mirjam Mencej, eminentnih Poznavatelja tradicijske kulture koji žive i djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

 

Slika za objavu

 

slikka za objavu 2