4 Septembra, 2023

Ministrica Vlaisavljević sastala se sa „damama u kopačkama“

Federalna ministrica kulture i sporta primila je danas u svom uredu delegaciju Ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo, Anelu Poturu, Azru Numanović i Vildanu Imamović. Pored ministrice Vlaisavljević sastanku je ispred Ministarstva prisustvovao i pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo.

Ovom su prigodom predstavnice jednog od najuspješnijih ženskih fudbalskih klubova u regiji upoznale ministricu sa postignutim rezultatima, sa posebnim naglaskom na činjenici da su 21 godinu zaredom osvojile naslov prvakinja Bosne i Hercegovine. Ovo je ujedno jedini klub koji je stekao pravo učestvovanja na međunarodnim takmičenjima, uključujući najviši vrh nogometnog takmičenja – UEFA ligu prvaka za žene, čime značajno  doprinosi promovisanju bh. ženskog fudbala i sporta u cjelini.

Ministrica Vlaisavljević čestitala je predstavnicama SFK 2000 Sarajevo na odličnim rezultatima, poželjevši im jednako dobre, pa i bolje rezultate na takmičenjima koja slijede, u čemu će im Federalno ministarstvo kulture i sporta pružati podršku u skladu sa svojim mogućnostima.