27 Marta, 2024

Ministrica Vlaisavljević na Svečanoj dodjeli nagrada najuspješnijim sportistima Grada Mostara

U prepunoj dvorani Queens hotela Mepas u Mostaru u utorak, 26. marta 2024. godine održana je Svečana ceremonija dodjele nagrada najuspješnijim sportistima, sportskim kolektivima i sportskim radnicima Grada Mostara za 2023. godinu. Ovo je bio 22. izbor najboljeg sportiste Grada na Neretvi, u kojem je žiri na čelu sa legendarnim golmanom Enverom Marićem izabrao najbolje u 16 različitih kategorija.

Titule najuspješnije sportistkinje u kategoriji seniora odnijela je, prema očekivanjima, zlatna djevojčica Lana Pudar, dok je za najuspješnijeg sportistu odabran Nemanja Bilbija, a njegov Klub, dva puta okrunjeni HŠK Zrinjski, proglašen je najboljom muškom seniorskom ekipom. Najuspješnija ženska seniorska ekipa u 2023. godini je Ženski FK/NK Emina.

Federalna ministrica kulture i sporta predala je priznanje najboljem sportskom radniku u 2023. godini, Draganu Palameti, predsjedniku Stolnoteniskog kluba Mostar.

Ministrica Vlaisavljević čestitala je svima koji su ovu večer dobili priznanja za najuspješnije, ali i svim kandidatima po različitim kategorijama. Izrazila je zadovoljstvo što je među nagrađenim sportistima i klubovima prepoznala mnoga imena koja su posjetila Ministarstvo i s kojima je Ministarstvo već imalo određenu saradnju.  Ministrica je ovom prilikom još jedanput naglasila da su vrata Federalnog ministarstva kulture i sporta uvijek otvorena za sve.