17 Maja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević potpisala Ugovor o finansiranju Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Kabinetu sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, generalnim tajnikom Osmanom Handžićem i članom Izvršnog odbora Mirsadom Muftićem. Uz ministricu, sastanku su prisustvovali pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti sporta, Goran Lulić.

Povod sastanka je bio potpisivanje Ugovora o finansiranju programskih aktivnosti i rada Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koje će Federalno ministarstvo kulture i sporta podržati s iznosom od 50.000 KM.

Sredstva će biti isplaćena na temelju Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2023. godinu za Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ovim povodom, ministrica Vlaisavljević poželjela je srdačnu dobrodošlicu predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine u Federalno ministarstvo kulture i sporta, te s obzirom na brojne probleme s kojima se ovaj Komitet susreće, a o čemu je danas bilo govora, obećala pružiti maksimalnu potporu i pomoć sukladno mogućnostima.

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta BiH su zahvalili na riječima dobrodošlice naglasivši da im je drago što ih je po prvi put primio jedan ministar kulture i sporta na razini Federacije, što ih ohrabruje.

Ministrica je izrazila uvjerenje da će njihovi neriješeni problemi koji se odnose na nesmetan rad Komiteta, a koji uključuje prostor za rad, zajedničkim snagama biti u najkraćem riješen.

Dogovorene su daljnje aktivnosti, predloženi oblici saradnje i zajedničko predstavljanje članica i članova Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.