11 Juna, 2024

Ministrica Sanja Vlaisavljević posjetila Ramu: Podrška projektima od važnosti  za historiju i kulturu ali i budućnost ljudi ramskog kraja

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević boravila je u posjeti Rami u ponedjeljak, 10. juna 2024. godine u pratnji predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislava Martinovića.

Domaćini, gvardijan Franjevačkog samostana Rama-Šćit, fra Andrija Jozić, fra Mijo Đolan iz istog samostana i zastupnik u Skupštini HNK, Slavko Bilić upoznali su ministricu Vlaisavljević i predsjedavajućeg Martinovića sa bogatom historijom ramskog kraja, te su prezentovali pokrenute projekte na području opštine Prozor-Rama, kao i one koji se tek trebaju realizovati.

Ministrica Vlaisavljević naglasila je da Ministarstvo kojem je na čelu prepoznaje važnost Franjevačkog samostana, njegovu dugu i bogatu historiju, te važnost koju ima ne samo za Ramu nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Dodala je kako vjeruje da će samostan uprkos brojnim izazovima rekonstruisati i izgraditi sve što nedostaje i što je oštećeno kroz podršku svih onih koji mogu pomoći.