11 lipnja, 2024

Ministrica Sanja Vlaisavljević posjetila Ramu: Potpora projektima od značaja za povijest i kulturu ali i budućnost ljudi ramskog kraja

Federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević boravila je u posjetu Rami u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine u pratnji predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislava Martinovića.

Domaćini, gvardijan Franjevačkog samostana Rama-Šćit, fra Andrija Jozić, fra Mijo Đolan iz istog samostana i zastupnik u Skupštini HNŽ-a, Slavko Bilić upoznali su ministricu Vlaisavljević i predsjedatelja Martinovića s bogatom poviješću ramskog kraja, te su prezentirali pokrenute projekte na području općine Prozor-Rama, kao i one koji se tek trebaju realizirati.

Ministrica Vlaisavljević naglasila je da Ministarstvo kojem je na čelu prepoznaje značaj Franjevačkog samostana, njegovu dugu i bogatu povijest, te značaj koji ima ne samo za Ramu nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Dodala je kako vjeruje da će samostan usprkos brojnim izazovima rekonstruirati i izgraditi sve što nedostaje i što je oštećeno kroz potporu svih onih koji mogu pomoći.