12 Jula, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević na sastanku sa Nedžadom Fazlijom i Farah Onešćuk

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i bosanskohercegovačke streljačice, Farah Onešćuk te trenera Streljačkog kluba Sarajevo, Nedžada Fazlije.

Ministrica Vlaisavljević iskazala je zadovljstvo zbog dolaska bosanskohercegovačkog streljačkog tima u Federalno ministarstvu kulture i sporta, nakon povratka s Evropskih sportskih igara organiziranih u Poljskoj.

Na današnjem sastanku bilo je govora o uspjesima Streljačkog kluba Sarajevo koji se titulom državnog prvaka okitio 28. put, te postignućima članova kluba, među kojima je i reprezentativka, državna rekorderka i prvakinja BiH u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, Farah Onešćuk.

Predstavnici kluba informirali su ministricu o budućim planovima, izazovima s kojim se susreću u radu te takmičenjima koje članove kluba očekuju u narednom periodu.

Ministrica Vlaisavljević poželjela je uspjeh našem timu i u budućim domaćim i međunarodnim takmičenjima uz poruku da je Federalno ministarstvo kulture i sporta tu da bodri i u skladu s mogućnostima podupire naše sportiste.