6 Juna, 2016

Ministrica Dujmović otvorila likovnu koloniju Borovica 2016.

{loadposition like}

„Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva“ naziv je druge Međunarodne likovne kolonije Borovica 2016. koju je na prostoru srednjovjekovnog grada Bobovca otvorila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

06062016 3

Likovna kolonija održava se na prelijepim prostorima sela Borovice, općina Vareš u organizaciji udruge „Naš dom Borovica“ i Zavičajne zajednice Borovičana, gdje su se i ove godine okupili brojni umjetnici iz Hrvatske, Bugarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na svečanom otvaranju ovog kulturnog događaja ministrica Dujmović pozdravila je posjetitelje manifestacije, poželjela uspješan rad likovnim umjetnicima, a organizatorima se zahvalila na njihovom velikom zalaganju na promicanju kulturne raznolikosti i međukulturalnog dijaloga.

Također, izrazila je želju da ova i slične kulturne manifestacije u našoj zemlji budu češće i šire afirmirane, te da imaju adekvatnu potporu od strane mjerodavnih, kao i od medija. Poručila je da će Federalno ministarstvo kulture i sporta i dalje nastaviti politiku podupiranja kvalitetnih kulturnih projekata na cijelom području Federacije BiH.