13 Juna, 2016

MINISTRICA DUJMOVIĆ NA DANIMA ČIPKARSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

{loadposition like}

U samostanu „ Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru, 11.VI.2016.godine ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović je pozdravila sudionike, organizatore i posjetitelje „Četvrtih dana čipkarstva Bosne i Hercegovine – Dijalog žena ispričan nitima“.

Sudionici festivala čipkarstva su došli sa svih strana BiH i susjedne Hrvatske i izložili svoje najbolje radove. Radovi čipkarica iz Banja Luke, Tešnja, Orašja i Paga su se isticali po svojoj umjetničkoj vrijednosti i ljepoti među ostalim izloženim čipkarskim radovima.

Kulturno-zabavni program koji je pratio ovu jedinstvenu kulturnu manifestaciju, bio je raznolik i kvalitetetan.

Nastupali su : Vokalni ansambl Ihos iz Istočnog Sarajeva, Osnovna glazbena škola iz Tomislavgrada, Hor Sejfulah iz Konjica i drugi.

U svom obraćanju, ministrica je kazala kako je ova kulturna manifestacija važna poveznica u našoj zemlji, s kojom žene umjetnice čipkarstva, različitih religijskih i nacionalnih pripadnosti prezentiraju i promoviraju našu kulturnu raznolikost i s takvom komunikacijom daju značajan doprinos zajedničkim bh vrijedostima.

Nadalje, istaknula je da će Ministarstvo kulture i sporta FBiH, koje je inače pokrovitelj ovogodišnjih bosanskohercegovačkih dana čipkarstva, raditi još intenzivnije na zaštiti i prezentiranju ovog vrijednog kulturnog proizvoda.

I na koncu pozdravne riječi ministrica je kazala kako vjeruje da će dobre vibracije s ove manifestacije otići daleko na sve strane i pobuditi nas na bolje poštivanje i cijenjenje naše tradicije i etno kulture.