19 Septembra, 2023

Ministarstvo: Potpisan Ugovor o finansiranju Kulturno-umjetničkog društva “Sejfullah”

Ministrica Sanja Vlaisavljević potpisala je danas u Ministarstvu Ugovor o finansiranju iz interventnih sredstava sa predstavnikom Kulturno-umjetničkog društva „Sejfullah“ Konjic, Benjaminom Mušinovićem.

Naime, Federalno ministarstvo kulture i sporta namijenilo je sredstva u iznosu od 3.000 KM za odlazak ansambla Sejfullah na 16. Međunarodni SAMMA festival koji će biti organiziran od 20. do 29. septembra 2023. godine u Kairu.

Benjamin Mušinović zahvalio je ministrici na prijemu te prilici da prezentira rad hora Sejfulhah koji će kao predstavnik Bosne i Hercegovine nastupiti uz brojne ansamble i horove koji dolaze iz različitih dijelova svijeta. Istakao je kako je ovo prvi put da Ministarstvo na ovaj način prepoznaje hitnost i važnost projekata koji zbog nepredviđenih okolnosti ne bi mogli biti realizirani bez podrške Ministarstva.

Mušinović je predstavio i druge, pažnje vrijedne projekte u Konjicu, te je na koncu obostrano iskazana nada da će ovaj susret upoznavanja biti tek početak dobre, uzajamne saradnje.