3 Marta, 2014

Međunarodni susret djece Evrope „Radost Evrope 2014“, Beograd, Srbija

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa održavanjem Međunarodnog susreta djece Evrope „Radost Evrope 2014“. Manifestacija „Radost Evrope 2014“ će se održati u Beogradu od 2. do 5. oktobra 2014.godine.

Manifestacija „Radost Evrope“ osnovana je 1969. godine. Učesnici se predstavljaju scenskim nastupom koji može biti igrački (klasična, tradicionalna, džez i savremena igra), dramski, muzički (vokalna grupa ili hor) i multimedijalni nastup. Pravo učešća imaju umjetničke škole, kulturni centri, studiji, klubovi, asocijacije, a prije svega grupe koje su ostvarile zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim konkursima, festivalima, takmičenjima i sl. Gostujuća grupa grupa može brojati najviše 15 djece učesnika, uzrasta od 7 do 14 godina i 2 odrasla pratioca.

Rok za prijavu: 10. maj 2014. godine.

Detaljne informacije o uvjetima učešća na ovom festivalu i načinu apliciranja dostupne su na internet stranici: www.dkcb.rs/radost-evrope/