4 Jula, 2023

Javni poziv Centralnoevropske inicijative za dostavljanje projektnih prijedloga

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa Javnim pozivom Centralnoevropske inicijative za dostavljanje projektnih prijedloga.

Centralnoevropska inicijativa (CEI) je u okviru Programa razmjene znanja (Know-how Excange Programme – KEP) raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren za privatne i javne ustanove, međunarodne i nevladine organizacije iz zemalja CEI.

Projektni prijedlozi moraju biti u skladu s CEI Akcionim planom. Dokument je dostupan na web-stranici Centralnoevorpske inicijative putem linka:

https://www.cei.int/sites/default/files/publications/downloads/CEI%20Plan%20of%20Action%20DIGITAL%20ESEC%20FINAL.pdf

Maksimalan iznos sredstava po jednom projektu iznosi 40.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti sufinansiranje u iznosu od najmanje 50% ukupne vrijednosti projekta. Sufinansiranje može biti i u naturi (roba ili usluge, infrastruktura, oprema i slično). Detaljnije informacije o načinu i uslovima učešća su dostupne u navedenom dokumentu.

Poziv za dostavljanje prijedloga je dostupan na linku https://application.cei.int/application/kep-2023/ i otvoren je od 14. 7. 2023. godine.