1 Decembra, 2022

Izložba „Mostovi i stari gradovi“ stigla i u Tuzlu

333Dana 28. 11. 2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli, u sastavu Centra za kulturu Tuzla, otvorena je izložba crno-bijelih fotografija starih gradova i mostova, snimljenih 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, koje su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Zavod za zaštitu spomenika prvi put prezentirali javnosti.

Na samome početku svečanog otvaranja izložbe, koja se održava u sklopu manifestacije „Dani europskog naslijeđa 2022.”, prisutnima se obratio ravnatelj Centra za kulturu Tuzla, Edin Hodžić. Izložbu je službeno otvorio ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika, Ante Vujnović. Program je vodila Maja Hodžić.

          Izložba je otvorena do 05. 12. 2022. godine, i svi zainteresirani iz Tuzle i okolice  svakim radnim danom od 09:00 do 15:30 imaju priliku pogledati reprodukcije fotografija kamenih mostova s lokaliteta Arslanagića most u Trebinju, Kozja ćuprija kod Sarajeva, Most na Žepi, Most u Klepcima kod Čapljine, Most u Konjicu, Most u Kožetini kod Ustikoline i Rimski most na Ilidži, te starih gradova s lokaliteta Stari grad u Srebreniku, Stari grad Ostrožac u Cazinu, Stari grad u Ljubuškom, Stari grad Vidoški u Stocu, Stari grad Visoki, Stari grad Bobovac kod Vareša i Stari grad Dubrovnik kod Ilijaša.

111

222

333

444