25 Augusta, 2022

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH danas posjetilo lokaciju za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru

obilazak bazen juzni logor2 1 Izaslanstvo Vlade Federacije BiH, predvođeno premijerom Fadilom Novalićem i ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović, obišlo je danas lokaciju Južni logor, na kojoj Grad Mostar planira graditi olimpijski bazen. Domaćini posjeta bili su gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Sredstva u iznosu od 8 milijuna KM za izgradnju bazena osigurala je Vlada Federacije BiH u ovogodišnjem proračunu. Na pitanje novinara hoće li izdvojeni novac biti dovoljan za ovu izgradnju Novalić je rekao da će Vlada FBiH izdvojiti onoliko novca koliko bude potrebno da se radovi na izgradnji bazena završe.

– Već sam na dočeku Lane Pudar rekao kako je veza Mostara i Vlade FBiH dobitna kombinacija. Želimo održati tu energiju, te da ovaj projekat u što kraćem roku ugleda svjetlo dana. Napominjem da je on ovdje u Mostar došao na krilima uspjeha Lane Pudar. Zaključili smo da Mostar ima izrazito pogodne uvjete i mlade ljude koji su skloni uspjehu. Prisjetimo se, prije ovoga je bila Amina Kajtaz, sada imamo Lanu Pudar. Poslije nje, pogotovo ako bude olimpijski bazen u Mostaru, tko zna gdje će to sve dobaciti, do možda vaterpolo kluba, nekih novih naših olimpijskih pobjednika, rekao je premijer Novalić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je na potpori Vlade FBiH, te kazao kako je ovo „veseo trenutak za Mostar.“

– Nalazimo se na lokalitetu Južnog logora, u prostornom planu je upravo ovo područje odabrano kao najbolje za izgradnju olimpijskog bazena, zbog mikroklime, prometne povezanosti, a sama lokacija je u vlasništvu Grada Mostara, kazao je Kordić.

obilazak bazen juzni logor2 1

foto4 1661434443

foto3 1661434435

foto5 1661434452