6 Juna, 2022

Informacija: Javni poziv Centralnoevropske inicijative za dostavljanje projektnih prijedloga

Federalnom ministarstvu kulture i sporta je, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena informacija da je Centralnoevropska inicijativa (CEI) u okviru Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme – KEP), raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren za privatne i javne ustanove, međunarodne i nevladine organizacije iz zemalja CEI. Napominjemo da projektne prijedloge ne mogu podnositi fizička lica.

Projektni prijedlozi moraju biti u skladu sa CEI Akcionim planom. Dokument je dostupan na internet stranici Centralnoevropske inicijative. Maksimalan iznos sredstava po jednom projektu iznosi 40.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti sufinansiranje u iznosu od najmanje 50% ukupne vrijednosti projekta.

Poziv za apliciranje je otvoren do 13.6.2022. godine, a sve informacije o načinu i uslovima učešća su dostupne u dokumentu Poziv za dostavljanje prijedloga 2022 koji je dostupan na linku https://application.cei.int/application/kep-2022/