19 Jula, 2022

Hvala za 57.632 osmijeha!

izrezanaDanas su federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i generalni tajnik Sportskih igara mladih Haris Daliahmetović potpisali Ugovor o financijskoj potpori Sportskim igrama mladih u iznosu od 200.000 KM.

Ovogodišnje, 12. sportske igre mladih svečano su otvorene u Gračanici, 1. lipnja 2022. godine. U 120 dana na natjecanjima održanim u 45 gradova širom Bosne i Hercegovine sudjelovalo je više od 57.000 djece.

Nakon polufinalnih turnira u Mostaru, Srebrenici, Bihaću, Tuzli i Zenici, Veliko finale u trajanju od tri dana održano je u Sarajevu uz sudjelovanje 900 dječaka i djevojčica. Pobjednici će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu, gdje će odmjeriti snage s dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.

 

Generalni tajnik SIM-a Daliahmetović ovom je prigodom zahvalio ministrici Dujmović i Federalnom ministarstvu kulture i sporta na tomu što su bespovratnim sredstvima pomogli održavanje još jednih uspješnih Igara, te je ministrici uručio i prigodan dar – fotografiju mladih SIM-ovaca koja simbolično, ali jasno pokazuje kako Sportske igre mladih žive svoju misiju i omogućuju mladima da kroz sport upoznaju sebe i druge, steknu samopouzdanje, usvoje pravilne životne navike, te steknu prijatelje za cijeli život.

izrezana

047

052