12 Maja, 2015

Gradnja ledene dvorane u Halilovićima u Sarajevu

{loadposition like}

Jučer je na inicijativu ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Adila Osmanovića, organaniziran sastanak povodom projekta izgradnje montažne ledene dvorane na prostoru Općine Novi Grad u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra civilnih poslova Đorđe Milićević, ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, pomoćnik ministra civilnih poslova za sport Suvad Džafić, direktor EYOF 2017 Samir Avdić i predsjednik Hokejaškog saveza BiH Senad Zaimović.

Ovim projektom će stanovnicima Sarajeva i ljubiteljima sportova na ledu biti omogućeno uživanje u ovim sportovima tokom cijele godine.

Oprema za dvoranu (ograda za led, vozilo za ravnanje i održavanje leda te kontejner hladnjača za proizvodnju leda) osigurana je iz donacije IIHF – Međunarodne hokejaške federacije.

Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je parcelu za dvoranu na prostoru bivše kasarne Safet Zajko u Halilovićima, koja je odlukom Vlade Federacije BiH dodijeljena na upravljanje ovoj Općini.

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, napomenula je da će ovo ministarstvo svakako podržati izgradnju ledene dvorane budući da je riječ o aktivnostima od velikog značaja za državu te da realizacija ovog projekta koji će dugoročno donijeti značajne rezultate nije upitna.