14 Septembra, 2012

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, upriličio je u petak, 14. septembra, prijem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

sjodbojkaDanas je u Sarajevu, federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan upriličio prijem za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci povodom osvojene zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Ministar Kaplan je čestitao reprezentativcima na izvrsnom uspjehu i dosadašnjem radu te istaknuo da mu je posebno drago što je Federalno ministarstvo kulture i sporta, zajedno s Vladom FBiH, osiguralo značajnu podršku za odlazak na Paraolimpijske igre u Londonu.

Selektor tima Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić su zahvalili ministru Kaplanu i Vladi FBiH na podršci i istakli kako ne bi bili u mogućnosti da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Londonu bez finansijske podrške Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Ovom prilikom, ponovno je istaknuta je važnost Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije BiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima. Na ovaj način Vlada FBiH sistemski podržava sportiste koji ostvaruju vrhunske rezultate.

{loadposition like}