3 Novembra, 2021

CreaFest – Svjetski festival kreativnosti

Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavili su informaciju da je pokrenuto drugo izdanje CreaFesta, svjetskog festivala kreativnosti.

CreaFest je popularna, participativna i besplatna manifestacija koja poziva djecu i odrasle da kreiraju rad (samostalno ili u suradnju s drugim) s ciljem ujedinjenja kreativnih energija oko iste zadate teme, razvoja kreativnih potencijala u svakom učesniku, doprinoseći nihovom razvoju, podižući samopouzdanje, motivaciju i ponos u mogućnosti da kreiraju djelo i učestvuju u uspjehu zajedničkog projekta.

Radovi mogu koristiti plastične, zvučne, vizuelne i jezičke resurse kao što su fotografija, video, plastične umjetnosti (crtež, kolaž, slikanje, ulična umjetnost, graviranje, skulptura itd.) izvedbene umjetnosti (pozorište, lutke, muzička komedija, ples, muzika, slem, cirkus itd.), književnost (priča, pjesma, scenario, strip itd.).

Rok za prijavu učešća je 31. decembar, a radove je potrebno dostaviti CreaFestu u digitalnom formatu prije 15. maja 2022. godine.

Više informacija o ovoj manifestaciji, kao i prijava za učešće, mogu se naći na web stranici:  https://www.creafest.fr