25 Marta, 2022

53. Međunarodni susret djece „Radost Europe“, Beograd, Republika Srbija, poziv

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi s održavanjem 53. Međunarodni susret djece „Radost Europe“ u Beogradu u periodu od 02 do 05 oktobra 2022.godine.

Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta djece Europe je Gradska uprava Grada Beograda, a i zvršni producent je Dječiji kulturni centar Beograd. Pravo sudjelovanja na manifestaciji imaju dječije umjetničke škole, kulturni centri, klubovi ili ansambli, ali prije svega Skupine koje su ostvarile zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim konkursima, festivalima i takmičenjima. Skupine zainteresirane za učešće trebalo bi da budu registrirane i da djeluju u europskim zemljama, van teritorije Republike Srbije i da predstavljaju tradicionalnu ili suvremenu kulturu zemalja u kojma su registrirane. Poziv je upućen muzičkim ili plesnim ansamblima, za djecu uzrasta od 7 do 14 godina, s najviše 12 sudionika i 2 odrasla pratitelja – lidera skupine. Scenski nastup kojim se sudionici predstavljalju može biti plesni (Klasična,tradicionalna, džez i suvremena igra…), glazbeni (vokalna skupina, zbor, bend, orkestar), ali i multimedijalnog karaktera.

Djeca će bti smještena kod svojih vršnjaka iz beogradskih škola, i to jedno dijete u jednoj obitelji, pošto je suština susreta druženje i uspostavljanje trajnih prijateljskih odnosa. Troškove hotelskog smještaja za dva odrasla pratitelja na bazi polupansiona snosi organizator, a troškove putovanja do Beograda i nazad snose sami sudionici. Organizator snosi troškove goriva u tjeku trajanja manifestacije, kao i troškove smještaja dva vozača.

Rok za prijavu je 01.travanj 2022. godine.

Konačnu selekciju će izvršiti Odbro manifestacije do 1. svibnja 2022.godine. Svaku zemlju može predstavljati samo jedna odabrana skupina.

Prijave potencijalnih sudionika treba da sadrže:

  • Popunjen aplikacijski formular (nalazi se na linku ispod teksta)
  • Video zapis scenskog nastupa (predvođenog za Gala koncert ako je moguće bilo koji video nastup djece) u trajanju od 3 minute.

Popunjen prijavni formular i video nastupa potrebno je dostaviti u elektronskoj formi na adresu: ivana.tabori@dkcb.rs,

Više informacija o ovome takmičenju možete naći na web stranici:

https://www.dkcb.rs/radost-evrope/radost-evrope-info/