12 Decembra, 2017

Zora Dujmović najbolja ministrica u FBiH

{loadposition like}

Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta Federacije BiH proglašena je za najbolju ministricu u 2017. godini u ovom bh. entitetu po izboru čitatelja banjalučkih “Nezavisnih novina”.

Dujmović je, nakon što je primila nagradu na 15. manifestaciji “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2017”, izrazila nadu da će njene kolege političari, kao i svi drugi koji trebaju ili mogu, dati svoj doprinos za jačanje sektora kulture i sporta, što bi se, smatra, odrazilo na dobrobit cijele zajednice.

Ponosna sam i zahvalna na priznanju „Najbolji ministar“ Vlade FBiH, s kojim su me počastili čitatelji „Nezavisnih novina“.

Nagradu ne doživljavam strogo osobno, ona je priznanje i mojim kolegama ministrima s kojima predano radim na složenim i zahtjevnim zadaćama – rekla je Dujmović.

Za ministra godine u Vladi Republike Srpske, glasovima čitatelja „Nezavisnih novina” izabran je ministar pravde RS Anton Kasipović, a najbolja ministrica u Vijeću ministara BiH je Semiha Borovac, koja se nalazi na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U obrazloženju je navedeno da su u njenom mandatu zabilježeni značajni napreci, a naročito kada je u pitanju Regionalni stambeni program te projekat zatvaranja kolektivnih centara.