29 Aprila, 2015

UNESCO – Nagrada Japana u oblasti Obrazovanja za održivi razvoj

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa objavljenim pozivom za dostavu nominacija za UNESCO – nagradu Japana u oblasti Obrazovanja za održivi razvoj.

UNESCO – nagrada koju dodjeljuje Japan u oblasti Obrazovanja za održivi razvoj (ESD) je ustanovljena na 195. zasjedanju Izvršnog odbora UNESCO-a i biće dodijeljena po prvi put krajem 2015. godine.

Nagrada je namijenjena pojedincima, institucijama, organizacijama i drugim subjektima uključenim u aktivnosti Obrazovanja za održivi razvoja, a u okviru Globalnog akcionog plana (GAP) za Obrazovanje za održivi razvoj.

Popunjen nominacioni obrazac i prateću dokumentaciju je potrebno dostaviti na engleskom ili francuskom jeziku Državnoj komisiji BiH za UNESCO, uz prevod na jedan od službenih jezika u upotrebi u BiH, najkasnije do 15.5.2015. godine.

Kompletna informacija o uvjetima i načinu prijave dostupna je na sljedećem linku: http://www.unescobih.mcp.gov.ba/konkursi/?id=14631