29 Decembra, 2022

Savjetodavni odbor za mlade Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) – Youthwise

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je poziv Sekreterijata Unije za Mediteran koji se tiče mogućnosti za apliciranje mladih za Savjetodavni odbor za mlade Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) -Youthwise.

Savjetodavni odbor za mlade OECD-a čine briljantni mladi ljudi od 18 do 30 godina starosti iz zemalja OECD-a. Youthwise je pokrenut 2021. kako bi donio perspektive ideje mladih OECD-u poboljšao razumijevanje mladih o radu Organizacije kreiranju medunarodne politike.

Kandidati treba da budu od 18 do 30 godina starosti, državljani zemlje članice OECD-a imaju dobro poznavanje engleskog jezika.Izabrani kandidati se imenuju na period od aprila 2023, do marta 2024. godine.

Potpunu listu kriterija za prijavu, način prijave i sve dodatne informacije koje se tiču Savjetodavnog odbor za mlade OECD-a i njegove uloge u OECD-u možete naći na linku:

https://www.oecd.org/about/civil-society/youth/youthwise/?utm_term=pac&utm_medium=social&utm_content=3-PAC%2C2-SocialMobility%26Equality%2C1-CorporateCampaigns%2CYouthwise&utm_source=linkedin

Rok za prijave je 12. janur 2023. godine.