3 Maja, 2023

Sanja Vlaisavljević preuzela dužnost ministrice u Federalnom ministarstvu kulture i športa

Ministrica i KabinetNovoimenovana ministrica kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine, Sanja Vlaisavljević, preuzela je dužnost u Federalnom ministarstvu kulture i športa te na ovoj funkciji zamijenila dosadašnju ministricu Zoru Dujmović.

Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio sastav nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine izvršena primopredaja dužnosti između novog i starog saziva.

Po završetku zvanične primopredaje dužnosti, dosadašnja i novoizabrana ministrica sastale su se i u uredu Ministarstva te, uz razmjenu iskustava, jedna drugoj poželjele uspjeh u budućem radu.

Ministrica Vlaisavljević prvi radni dan u Ministarstvu započela je upoznavanjem sa uposlenicama i uposlenicima te sastancima na kojim je dogovoren budući plan funkcioniranja Ministarstva u najboljem interesu građanki i građana Federacije Bosne i Hercegovine.

Održano je nekoliko odvojenih sastanaka na kojima su dogovorene prve aktivnosti. Na kraju sastanaka sa pomoćnicima ministrice, savjetnicima i predstojnicom ureda, ministrica Vlaisavljević je naglasila da samo zajednički i timski rad imaju izgled za uspjeh i dodala da će to biti moto pod kojim će raditi u narednom razdoblju.

 

Ministrica i Kabinet

Ministrica s pomoćnicima