6 Jula, 2015

Program obilježavanja 10. obljetnice upisa područja Starog mosta Starog grada Mostara na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Ministrica Zora Dujmović nazočila konferenciji „Povijesni urbani pejzaži“

{loadposition like}

Dana 3.VII.2015. godine, federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, održala je pozdravni govor na otvaranju međunarodne konferencije „Povijesni urbani pejzaž“.

Konferencija je upriličena u programu manifestacije „X. obljetnice upisa područja Starog mosta Starog grada Mostara na UNESCO Listu svjetske baštine“.

Ministrica je, između ostalog, u svom pozdravnom govoru istakla da s velikim ponosom i zadovoljstvom dijeli radost sa svim građanima Grada Mostara i cijele BiH, jer ovaj događaj, kako je kazala, između ostaloga, pokazuje svima nama i svijetu kako imamo snage i umijeća da se uspješno brinemo za naše kulturno-povijesne i prirodne ljepote.

Naglasila je kako nije pretjerano reći da je Stari most i područe Starog grada Mostara nešto izuzetno u svojoj ljepoti što je čovjek stvorio i odabrao pravo mjesto gdje će to napraviti.