8 Aprila, 2016

Predstavnice Centra za razvoj omladinskog aktivizma uručile zahvalnicu ministrici Dujmović

{loadposition like}

Federalna ministrica kulture i športa Zora Dujmović susrela se sa predstavnicama Centra za razvoj omladinskog aktivizma koji su predvodile Nerma Mujković i Amela Sirovina.

Povod susreta, između ostalog, bio je osvrt na projekt ovog centra iz 2015. godine „Volontiranje je cool“ koji je prepoznalo i financijski podržalo Federalno ministarstvo kulture i športa.

Riječ je o projektu u kojem je sudjelovalo više od 500 učenika osnovnih škola iz pet bh. gradova (Sarajevo, Mostar, Konjic, Stolac i Goražde) koji su kroz različite volonterske aktivnosti svojoj lokalnoj zajednici poklonili 50.000 volonterskih sati.

Ministrica Dujmović tom je prilikom čestitala predstavnicama Centra za razvoj omladinskog aktivizma na uspješno realiziranom projektu ističući kako su ovi mladi pozitivan primjer koji treba biti poticaj i ostalima, da se kroz društveno-koristan rad upoznaju i doprinose svojoj lokalnoj zajednici.

Nerma Mujković i Amela Sirovina su se zahvalile ministrici Dujmović na prijemu i podršci projektu „Volontiranje je cool“ zahvaljujući kojem je dodatno podignuta svijest o važnosti volonterstva, te su joj u ime Centra kao i svih sudionika projekta uručile zahvalnicu.