28 Augusta, 2015

Poziv za učešće na Svjetskom dječijem festivalu izvođačkih i scenskih umjetnosti u gradu Toyama, Japan

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljen je poziv od Izvršnog komiteta Svjetskog dječijeg festivala izvođačkih umjetnosti za učešće na Svjetskom dječijem festivalu izvođačkih i scenskih umjetnosti, koji će se održati u gradu Toyama, Japan u periodu od 30. jula do 04. augusta 2016. godine.

Tema predstojećeg Festivala je „Mi gradimo budućnost“, sa podtemom „Harmonija, jedinstvo, ljepota“, a cilj mu je promocija uzajamne kulturne razmjene i prijateljstva među učesnicima kroz različite nastupe, seminare i radionice, organizovane u bliskom partnerstvu između djece i odraslih, kao i pomoć kultivaciji dječije kreativnosti.

Prijaviti se mogu umjetničke grupe koje izvode predstave za djecu ili dječije grupe. Izvedba predstave ne može biti duža od 40 minuta, dok je za muzičko djelo ili ples vrijeme ograničeno na 10 minuta.

Program se izvodi na maternjem jeziku.

Smještaj, ishrana, kao i prevoz od aerodroma do grada Toyama su plaćeni od strane organizatora, a troškove prevoza do Japana snose učesnici.

Veličina grupe je ograničena do 10 osoba, uz pratnju osobe koja govori engleski ili japanski jezik.

O načinu apliciranja i kriterijima za učešće možete se informisati putem web stranice: http://www.tiatf.or.jp

Aplikacije za učešće potrebno je dostaviti najkasnije do 30. novembra 2015. godine na sljedeću adresu:

c/o Toyamaken Kyoiku Bunka Kaikan
7 – 1 Funahashi-Kitamachi
Toyama City, Japan 930-0096
Tel: +81-76-445-5626
e-mail: info@tiatf.or.jp