8 Novembra, 2018

Poziv za učešće na Šestom takmičenju Fly Your Ideas (rok za dostavu nominacija: 16. 11. 2018. godine)

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa objavljenim pozivom za učešće na Šestom takmičenju Fly Your Ideas (FYI), koje je otvoreno u saradnji Airbusa i UNESCO-a.

Ovo takmičenje je izazov studentima iz cijelog svijeta da razviju nove ideje koristeći najnovije digitalne tehnologije i to za stvaranje pametnih rješenja za sigurniji, čišći i bolje povezan svijet te da na taj način doprinesu ekološki efikasnoj avio industriji budućnosti. Cilj ovog takmičenja je da stimulira mlade ljude da nađu rješenja za budućnost avijacije.

Takmičenje Fly Your Ideas je otvoreno za timove od 3 do 5 studenata koji su trenutno uključeni u dodiplomske ili diplomske studije (master ili doktorske studije) iz bilo koje akademske discipline: od inženjeringa do marketinga, biznisa, nauke, filozofije, dizajna, itd. Inače, od 2008. godine se više od 20 000 studenata, sa preko 650 univerziteta i 100 zemalja širom svijeta, registriralo za učešće na takmičenju.
Rok za registraciju timova za učešće je 16. 11. 2018. godine.

Kompletna informacija o uvjetima i načinu prijave dostupna je na sljedećem linku: https://www.airbus-fyi.com/