23 Oktobra, 2018

POZIV ZA „INDONESIAN ARTS AND CULTURE SCHOLARSHIP (IACS) 2019“

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljen je poziv za dodjelu stipendija za tromjesečni program pod nazivom „Indonesian Arts and Culture Scholarship 2019“, koji će se održavati u periodu od 07. 04. 2019. do 16. 07. 2019. godine u različitim umjetničkim centrima i to u šest provincija Indonezije.

Vlada Indonezije u potpunosti snosi troškove programa za odabrane kandidate, u što su uključeni: školarina, povratna avio karta, smještaj i ishrana, zdravstveno osiguranje i mjesečni džeparac.

Od kandidata se traži da su: neoženjeni/neudati, starosne dobi između 21 i 27 godina, sa najmanje univerzitetskom diplomom, iskazanim interesom i talentom za umjetnost te dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Više informacija o programu , kao i prijavni obrazac mogu se naći u materijalima na linku: http://www.mvp.gov.ba/HTML/PDFDoc/MSaradnja/PRILOG%202.pdf 

Zainteresirani kandidati trebaju u Ambasadu Republike Indonezije u Sarajevu dostaviti popunjen prijavni obrazac i druga tražena dokumenta (papirna verzija), kao i elektronski putem na e-mail: sarajevo.kbri@kemlu.go.id  najkasnije do 01. 11. 2018. godine.