1 Novembra, 2022

Poziv na događaj „Dijalog mladih – Jačanje učešća mladih u demokratskom društvu na lokalnom i regionalnom nivou“, Gruzija

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljen je poziv omladinskog regionalnog centara (YRC) regiona Adjara, Gruzija za međunarodni događaj u okviru projekta Savjeta Evrope Mladi revitaliziraju demokratiju Demokratija ovdje / Demokratija sada.


Događaj „Dijalog mladih – Unapređenje učešća mladih u demokratskom životu na lokalnom i regionalnom nivou“ održaće se u Batumiju, Gruzija, od 24. do 28. novembra 2022. godine (uključeni dani putovanja).  Dogadaj se organizuje u partnerstvu sa Nacionalnim savjetom omladinskih organizacija Gruzije (NCYOG).

Dati događaj okuplja mlade ljude, omladinsko civilno društvo, te predstavnike lokalnih nacionalnih vlasti iz Gruzije i drugih država članica Vijeća Evrope. Grupa učesnika će se sastojati od 25 učesnika iz Gruzije maksimalno 25 medunarodnih učesnika iz drugih zemalja članica Vijeća Evrope.

Prjave su otvorene do 5. novembra 2022. godine.

Link za prijavu možete naći na linku:https://link.yrc.ge/Youth_Forum_Dialogue_2022

Detaljne informacije o ciljevim događaja, profilu učesnika njihovom odabiru, te praktične i logističke informacije možete pronaći na linku:https://link.yrc.ge/Youth_Dialogue_info-pack

Za vaša eventualna pitanja u vezi događaja dostupan je e-mail: info@yrc.ge