3 Jula, 2021

Ministrica Zora Dujmović sudjelovala na svečanoj promocija dodjele certifikata na Kupresu

fmks2Otvorenjem “Kuće kosaca” započela je dvodnevna manifestacija na Kupresu u čijem fokusu je ove godine bila svečana promocija dodjele certifikata za upis natjecanja u kosidbi trave na Kupresu na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

 

Na samoj svečanosti dodjele certifikata prisutnima se obratila ministrica Zora Dujmović istaknuvši važnost ovog velikog uspjeha te je posebno naglasila kako je upis natjecanja u kosidbi trave na Kupresu na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva naše bogatstvo i tradicija koju moramo i dalje očuvati i prenositi  na buduće generacije. Uz čestitke svim Kuprešacima i Kupreškama, ministrica Dujmović je certifikat uručila načelniku općine  Kupres, gospodinu Zdravku Mioču.

Na svečanoj promociji prisutnima su se još obratili i  načelnik općine Kupres, gospodin Zdravko Mioč, predsjednik udruge “Kupreški kosci”, gospodin Matko Ćurković,  konzul RH u Livnu gospodin Tomislav Vrdoljak te šef Ureda UNESCO-a za BiH, gospodin  Siniša Šešum. Nakon svečane dodjele certifikata, prisutni su uživali i u etno festivalu “Moj Ivane” koji je sad već tradicionalna manifestacija koja se održava uoči samog natjecanja u kosidbi trave na Kupresu.

 

Tijekom posjete općini Kupres, ministrica Dujmović je održala i radni sastanak s načelnikom općine Kupres na kojem su razgovarali o nizu aktualnih projekata u ovoj općini, ali i potpori koju ova općina ima iz Federalnog ministarstva kulture i športa.

 

fmks2

 IMG 1155

fmks1

fmks3

fmks4

fmks5