10 Maja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević i akademska umjetnica Hanna Dujmović: Prevaziđimo birokratske probleme i olakšajmo umjetnicima profesionalan rad

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Uredu sa akademskom umjetnicom Hannom Dujmović koja priprema izložbu umjetničkih slika iz ciklusa „Radost življenja“ u beogradskoj Galeriji „ŠTAB“, 23. svibnja 2023. godine.

Hanna Dujmović je ovom prigodom informirala ministricu o birokratskim preprekama koje umjetnicima otežavaju postupak izvoza umjetničkih djela iz Bosne i Hercegovine, što ponekad rezultira i kašnjenjem te nemogućnošću organiziranja izložbi van naše zemlje.

„Od izuzetne je važnosti uvijek imati u vidu da umjetnici upravo svoj profesionalni život ostvaruju razmjenom umjetničkih djela sa drugim galerijama. Korak nadilaženja birokratskih smjernica od 15 dana je danas prevaziđen uz apel svim nadležnim institucijama od kojih umjetnici žive da pronađu model nadilaženja ovih prepreka te u najkraćem roku omoguće umjetnicima da ostvare svoja prava i rade posao od kojeg žive“, apelirala je ministrica Vlaisavljević.

Hanna Dujmović je ohrabrena da koordinira sve mlade umjetnike koji imaju iste ili slične probleme da se obrate Federalnom ministarstvu kulture i športa sa prijedlozima i idejama kako da ubuduće olakšamo njihov posao.

Hanni želimo uspješnu izložbu u Galeriji „ŠTAB“ kao i sreću u budućem radu.

 

Život je lijep La vita e bella Hanna Dujmović 1

FOTO FMKS 1