8 Juna, 2021

Ministrica kulture i sporta F BiH Zora Dujmović s članovima i čelnicima Karate saveza BiH

20210608 132320 minČestitke na osvojenoj brončanoj medalji na Europskom para karate prvenstvu Borisu Kasumoviću

 

        Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je članove i čelnike Karate saveza BiH na čelu s Mujom Gecom, predsjednikom Saveza. Među članovima Karate saveza BiH bio je i Boris Kasumović, osvajač brončane medalje  na Europskom karate i parakarate prvenstvu koje je u Poreču u Republici Hrvatskoj održano od 19. do 23. svibnja. Kasumović je treće mjesto osvojio u disciplini K22, osoba sa poteškoćama u razvoju.

 Iskrene čestitke povodom ovog izvanrednog uspjeha uputila mu je i ministrica Dujmović. Uspjeh je, naglasila je, još veći ukoliko znamo da je osvajač medalje osoba s poteškoćama u razvoju koja je svojim radom i rezultatima ispisala blistavu pobjedu te pokazala da osobe s poteškoćama u razvoju mogu biti iznimno uspješni sportaši. Ministrica Dujmović čestitke je uputili i članovima Karate kluba  za osobe s posebnim potrebama „Student“ iz Tuzle čiji je član Boris Kasumović, njegovu treneru i pratitelju na natjecanju Nerminu Hadžiću, predsjedniku Kluba  Fikretu Selmanu  kao i čelnicima Karate saveza BiH, Muji Gecu, predsjedniku i Ramizu Poturu, generalnom tajniku Karate saveza BiH.

Brončana medalja koju je  osvojio Boris Kasumović prva je koju su na Europskom prvenstvu osvojili parakaritisti  iz BiH i jedina koju su natjecatelji iz BiH osvojili na nedavnom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, prvenstvu u karateu za seniore, seniorke i parakaritiste na kojemu je nastupilo  646 natjecatelja iz 47 zemalja.

 

20210608 132216 min

20210608 132320 min