25 Maja, 2016

Ministrica Dujmović podržala projekt Volontiraj-kreditiraj

{loadposition like}

Ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović primila je danas mlade volontere iz dvije srednje škole JU Druga gimnazija, Sarajevo i KŠC – opća realna gimnazija koji sudjeluju na 9. Socijalnom danu.

Riječ je o projektu u organizaciji udruženja Infohouse koje već tradicionalno organizira tzv. Socijalne dane u sklopu kojih srednjoškolci jedan dan rade u različitim firmama, institucijama, udrugama i sl. Ove godine u ovu volontersku akciju uključilo se više od 100 škola iz 40-ak lokalnih zajednica, stoga će preko tisuću mladih imati priliku steći svoje prvo radno iskustvo.

Tom prigodom ministrica Dujmović učenicima je poželjela dobrodošlicu i uspješan dan u prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta iskazujući uvjerenje kako će im iskustvo volontiranja biti od koristi. Također, poželjela im je puno uspjeha na daljnjem putu njihovog odrastanja i obrazovanja izražavajući nadu kako će svi oni po završetku školovanja pronaći adekvatno radno mjesto i svojim znanjem aktivno doprinositi bh. društvu.

Federalno ministarstvo kulture i sporta podržalo je projekt Volontiraj-kreditiraj u sklopu kojega se održava 9. Socijalni dan i na taj način srednjoškolcima omogućilo da jedan dan volontiraju u organu uprave i za to, kroz buduće projekte svojih škola, budu i nagrađeni.