14 Februara, 2017

MINISTRICA DUJMOVIĆ NA OTVARANJU „DANA KULTURE IRANA“

{loadposition like}

Na svečanom otvaranju kulturne manifestacije „Dani kulture Irana“ koju je organizirao Kulturni centar IR Iran u suradnji s Gradom Sarajevom, ministrica kulture i sporta FBiH, Zora Dujmović se obratila prigodnim govorom.

14022017 1

Okupljenim ljubiteljima iranske kulture, u prepunoj sarajevskoj Vijećnici ministrica je izrazila pohvalu što, između ostaloga, ovaj izuzetni kulturni događaj doprinosi boljem upoznavanju i približavanju kultura prijateljskih zemalja Irana i Bosne i Hercegovine.

Naglasila je kako je Iran kolijevka i slijedbenik raznoraznih kultura, kako vrlo uspješno promovira i cijeni svoju kulturnu baštinu i na tom planu Iran nam treba biti uzor.

Ministrica Dujmović posebno se obratila okupljenim novinarima i zamolila ih da više pišu o kulturi kako bi na taj način doprinjeli boljem statusu kulture u našoj zemlji i da svojim pisanjem proklamiraju kako kultura nije ni teret ni luksuz.

Nazočnošću veleposlanika IR Irana u BiH, ekselencije Mahmouda Heidaria, konzula za kulturu IR Irana, gosp. Alia Ameria, ministra za kulturu KS, gospodina Mirvada Kurića i drugih uvaženih gostiju iz javnog života, ovaj događaj poprimio je značaj koji zaslužuje.