19 Oktobra, 2016

Ministrica Dujmović i predsjednik Vijeća mladih FBiH Lončar potpisali ugovor

{loadposition like}

U prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta danas je upriličeno potpisivanje ugovora u svrhu sufinanciranja projekta „Jačanje kapaciteta Vijeća mladih FBiH“ koji su potpisali ministrica Zora Dujmović i predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar.

19102016 1

Tom prigodom izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dodijeljenih financijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM zahvaljujući kojima će se jačati kapaciteti Vijeća i financirati njihove aktivnosti.

Potpisivanju ugovora nazočili su i tajnica Vijeća mladih FBiH Mirela Geko i savjetnik ministrice Goran Lulić.

Ministrica Dujmović je istaknula kako je pitanje mladih od neizmjernog značaja za budućnost FBiH i BiH, te kako će Ministarstvo koje predvodi u okviru svojih nadležnosti i dalje svesrdno podržavati sve kvalitetne projekte i programe mladih.

Osim potpisivanja ugovora, razgovaralo se i o prevazilaženju zastoja u proceduri usvajanja Strategije prema mladima FBiH, jer predloženi tekst Strategije nije dobio pozitivna mišljenja svih institucija, kako bi se mogao usvojiti.

Ministrica Dujmović i predsjednik Lončar zauzeli su zajednički stav kako predstavnici Vijeća mladih FBiH trebaju aktivno sudjelovati u izradi svih dokumenata koji se izravno tiču pitanja mladih.