25 Septembra, 2013

Ministar Salmir Kaplan se sastao sa predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo

{loadposition like}

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan i pomoćnik ministra za sport, Adnan Džindo jučer su organizirali radni sastanak sa predstavnicima FK Sarajevo, potpredsjednikom Upravnog odbora, Edisom Kusturicom i sportskim direktorom, Abdulahom Ibrakovićem.

Ministar Kaplan i pomoćnik ministra, Adnan Džindo, informirali su predstavnike kluba sa Koševa o rješavanju statusa sportskih kolektiva kroz Zakon o sportu, ali i donošenju zakonskog propisa koji će omogućiti dugoročni reprogram glavnice i otpis kamata, čime će sportskim kolektivima biti omogućeno redovno plaćanje dospjelih obaveza.

Kusturica i Ibraković su govorili o trenutnim aktivnostima kluba, te detaljima sponzorstva Malezijca Vincenta Tana, vlasnika engleskog premijerligaša Cardiff Citya i planovima da se, s ciljem jačanja omladinskog pogona, organiziraju Akademija i kamp FK Sarajevo.

Ministar Kaplan je istakao da je taj bosanskohercegovački klub trenutno primjer kako se iz postojeće zakonske regulative, uz dobru organizaciju, mogu postići pozitivni rezultati i privući strani investitori. Također je obećao da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu sa mogućnostima, i u budućnosti biti na raspolaganju Fudbalskom klubu Sarajevo.