17 Februara, 2016

JAVNI POZIV za obuku službenika/ca za mlade u Federaciji BiH

{loadposition like}

Institut za razvoj mladih KULT, u partnerstvu s Federalnim ministarstvom kulture i sporta, poziva općinske, gradske i kantonalne službenike/ce za mlade iz Federacije Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće u certificiranoj obuci za službenike/ce za mlade u skladu sa Pravilnikom i procedurama obuke i certificiranju službenika/ca za mlade.

Obuka službenika/ca za svrhu ima da se polaznici/e osposobe za samostalno obavljanje poslova službenika/ca sticanjem certifikata o znanju o politici prema mladima i radu s mladima te da osobe koje u državnoj službi obnašaju ili će obnašati funkciju i poslove službenika/ca budu stručno osposobljene za rad s mladima uz posjedovanje stručnih kompetencija i certifikata neophodnih za obavljanje te pozicije u organu državne službe.

Posjedovanjem certifikata osobe koje nisu već zaposlene u državnoj službi imaju mogućnost prijaviti se na radno mjesto službenika/ce za mlade uz ispunjenje uvjeta agencija za državne službe.

Rok za podnošenje prijava je do 16.3.2016. godine.

Kompletna informacija o uvjetima i načinu prijave te aplikacioni obrazac dostupni su na sljedećem linku:

http://mladi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2566%3Ajavni-poziv-za-obuku-slubenikaca-za-mlade-u-federaciji-bih&catid=87%3Avijestikult&Itemid=1&lang=ba