13 Juna, 2014

Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan, sastao se sa Kudretom Bulbulom, predsjednikom Ureda za dijasporu Republike Turske

{loadposition like}

Ministar Salmir Kaplan je danas održao sastanak sa Kudretom Bulbulom, predsjednikom Uprave za dijasporu pri Uredu premijera Republike Turske. Jedna od oblasti Ureda za dijasporu Republike Turske su i stipendisti, odnosno studenti iz drugih zemalja koji studiraju u Turskoj.

Tema današnjeg sastanka u Federalnom ministarstvu kulture i sporta bila je implementacija programa za stipendiste Ureda za dijesporu koji se u Bosni i Hercegovini provodi preko Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Sarajevu.

Na sastanku je, između ostalog, zaključeno kako bi za studente koji su se vratili u Bosnu i Hercegovinu sa diplomom iz Republike Turske bilo korisno da naprave svoju asocijaciju radi njihove bolje afirmacije i promocije, kao i razmjene iskustava. Gospodin Kudret Bulbul će sa delegacijom boraviti u Bosni i Hercegovini u periodu od 12. do 15. juna, zbog obilaska i pomoći poplavljenim područjima.