април 2, 2024

Састанак у Министарству: Министрице Сања Влаисављевић и Адна Месиховић о унапређењу положаја младих

У Федералном министарству културе и спорта 2. 4. 2024. године организиран је састанак министрице Сање Влаисављевић с министрицом за науку, високо образовање и младе Кантона Сарајево, Адном Месиховић и помоћницом у Сектору за младе, Мерсихом Колчаковић. У име Федералног министарства културе и спорта на састанку је присуствовала и савјетница министрице, Анита Влашић.

Министрица Влаисављевић упутила је добродошлицу гошћама из Министарства истакавши како је тимски рад кључан фактор у прављењу великих корака и успјешних прича, те је похвалила иницијативу министрице с кантоналног нивоа, те њеног тима у иницирању данашњег сусрета.

Министрица Месиховић представила је рад и активности Министарства, те је с посебном пажњом говорила о питањима младих на која оба Министарства стављају посебан фокус. Једна од данашњих тема била је и израда те провођење стратегија за младе коју кантонална разина већ има, а федерална, чији је носилац Федерално министарство културе и спорта је на путу да овај важан документ након десет година од прве иницијативе, коначно и добије. С обзиром да су овај процес прошли раније, представници с кантоналног нивоа су пружили подршку министрици Влаисављевић и представницима Федералног министарства културе и спорта, у нади да ће млади бити стављени у центар збивања, те да ће им бити пружена шанса да пуне капацитете покажу и докажу у Босни и Херцеговини.

Млади су најбољи ресурс који Босна и Херцеговина посједује и нужно је дати им шансе да свој пуни потенцијал и презентују, закључено је на данашњем конструктивном састанку на којем су, размјеном искустава и идеја отворена многа питања која ће заједничким корацима и снагама покушати бити унапријеђена.